Οι κούνιες του Jeff Waldman


Θυμάσαι πώς ένιωθες όταν έκανες κούνια μικρός;
Ο αέρας που χτυπούσε το πρόσωπό σου, τα πόδια σου που προσπαθούσαν να πατήσουν επάνω στον ουρανό και το πώς έμοιαζαν τα πάντα γύρω σου, σου χάριζαν ένα τεράστιο χαμόγελο, φέρνοντας το απόλυτο όνειρο του να πετάξεις, λίγο πιο κοντά.
Το σήμα κατατεθέν της παιδικής ηλικίας, συνώνυμο της χαράς και της διασκέδασης, που προσέφερε τις πρώτες στιγμές ελευθερίας, δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί. Αντικρίζοντας μια κούνια σε ένα απροσδόκητο σημείο, μια αναπάντεχη στιγμή, οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντισταθούν είτε είναι 5 είτε είναι 50 χρονών!
Ο Jeff Waldman, θέλησε στον ελεύθερο χρόνο του να αλλάξει τον κόσμο με ένα ιδιότυπο και εξαιρετικά απλό installation: χρησιμοποιώντας μονάχα δύο σχοινιά και ένα ξύλο τοποθέτησε δεκάδες κούνιες σε διάφορα σημεία της πόλης του San Francisco, προσπαθώντας να κάνει τα παιδιά λίγο πιο χαρούμενα και τους μεγάλους να θυμηθούν την ξεχασμένη παιδικότητά τους.








 
Σε πάρκα, επάνω σε δέντρα ή ταράτσες, κάτω από γέφυρες, μέσα σε κτίρια, σε συνηθισμένα ή σε απροσδόκητα σημεία, οι κούνιες του Waldman σκόρπισαν αμέτρητη χαρά και εκατοντάδες τεράστια χαμόγελα στους περαστικούς, κάνοντας τις προσπάθειές του για τοποθέτηση όλο και περισσότερων, να ενταθούν... υπενθυμίζοντάς πως ο κόσμος δεν χρειάζεται πολλά και πολύπλοκα πράγματα για να γίνει λίγο πιο χαρούμενος και λίγο πιο παραμυθένιος!

(πηγή:http://fridge.gr/)
* Swings / Los Angeles: 
http://www.youtube.com/watch?v=AYt3ib1EwNE

Σχόλια

  1. είναι τόσο όμορφο και μπορούμε με λίγη προσπάθεια να γίνει ο κόσμος λίγο πιό χαρούμενος και πιο παραμυθένιος και ονειρικός όπως πάνω σε μία κουνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου