Elya Yalonetski ~ Ceramic Artist


Η Elya Yalonetski γεννήθηκε το 1973, στο Βερολίνο της Γερμανίας.Σπούδασε κεραμική στη Ρωσία, στο Ambramtsevo Art and Industry College και κατόπιν μετακόμισε στο Ισραήλ.
Εργάστηκε στη Μόσχα και στο Βερολίνο.Τώρα ζει στο Βερολίνο και πουλάει τα έργα της, μέσω της ιστοσελίδας "Etsy Shop" (Ceramic Beauties ~ http://www.etsy.com/shop/yalonetski ).














Σχόλια

  1. Βερολίνο, 4 Αυγ. 2014

    Η Elya Yalonetski, μια διεθνούς φήμης «σταρ» του Facebook στους κύκλους των κεραμιστών, δημιούργησε μια ξεχωριστή σειρά, την “Ancient stories”, για το ARTIFACT by omodamos στο Ρέθυμνο. Η Elya Yalonetski,είναι μια βραβευμένη καλλιτέχνης, με βάση το Βερολίνο. Ασχολείται με την κεραμική τα τελευταία 20 χρόνια, συνδυάζοντας με επιτυχία τις αρχικές παραδοσιακές της σπουδές από την Ρωσική σχολή με μπαρόκ και αναγεννησιακά στοιχεία στα γλυπτά και τις φιγούρες της.
    Εμπνευσμένη από την Ελληνική Μυθολογία και τα Μινωικά κεραμικά, η Elya Yalonetski έχει δημιουργήσει μια συλλογή από γλυπτά, δίνοντας την δική της εκδοχή των γνωστών μύθων. Με μεγάλη και θερμή υποδοχή στην διαδικτυακή κοινότητα, δουλειά της μπορείτε να δείτε μετά την 18η Αυγούστου στο Artifacts by omodamos, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, απέναντι από το Μουσείο σύγχρονης τέχνης Κρήτης.
    Το Artifacts by omodamos, Μετά από σχεδόν μια δεκαετή πορεία, βρίσκεται τώρα σε ένα νέο, μεγαλύτερο και πιο φιλόξενο χώρο, με καινούργιο όνομα και καινούργιες ιδέες. Ένα χώρο για την σύγχρονη Ελληνική λαϊκή τέχνη, που μπορεί να είναι εικαστική, διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα, φρέσκια, πολύπλευρη και που δικαιούται ένα σεβασμό που η ισοπέδωση του γρήγορου κι εύκολου τουριστικού κέρδους της έχει στερήσει. Το ARTIFACTS by omodamos αποτελεί μια βάση για ανθρώπους με αγάπη για την τέχνη και ανάγκη να επικοινωνήσουν τα δημιουργήματα τους. Σας περιμένουμε όλο το χρόνο στο κατάστημα, Χειμάρρας 6, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.
    Σύμφωνα με την Elya Yalonetski, η κεραμική τέχνη είναι ένα μυστικιστικό μέσο. Όντας πολύ εύθραυστη, μπορεί παρ όλα αυτά να επιβιώσει εποχές κι αιώνες. Με το να έχει συνήθως άγνωστους δημιουργούς, καθιστά το κάθε κεραμικό αντικείμενο ως κάτι με προσωπική αύρα του δημιουργού του. Ολόκληροι πολιτισμοί και περίοδοι έχουν ονομαστεί από συγκεκριμένα στυλ κεραμικής.
    Με περισσότερες από 1000 πωλήσεις αντικειμένων της σε συλλέκτες ανά τον κόσμο, ελπίζει πως μερικές χιλιάδες χρόνια αργότερα κάποιος θα μπορεί να νιώσει συναισθήματα μπροστά στα δημιουργήματα της, όπως αυτή μπορεί να νιώσει τα συναισθήματα και τον θαυμασμό των ανθρώπων για τους αρχαίους τεχνίτες στα αρχαιολογικά μουσεία.
    Σε αυτό το γενικό πλαίσιο, η συνεργασία που κοινοποιείται, είναι πολύ σημαντική για την καλλιτέχνιδα. Οι παγκόσμια γνωστές κούκλες – καμπανάκια που εχει δημιουργήσει, ήταν αρχικά εμπνευσμένες από τα αρχαιοελληνικά κεραμικά, τις πλαγγόνες, και τώρα νιώθει σαν να επιστρέφει κάτι που είχε δανειστεί στο παρελθόν.

    www.rethymnoguide.com/omodamos
    www.facebook.com/ElyaYalonetski
    elya@arte24.eu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ θερμά για τις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου