Paco Ignacio Taibo II ~ Στην ίδια πόλη υπό βροχή


Τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, πάντα τους βρίσκεις όταν αναζητάς άλλους. Αυτός είναι ένας άγραφος κανόνας. Οι καλύτερες ιστορίες αρχίζουν σαν ξέφτια από άλλες που θα μείνουν τελικά λειψές. Εγώ πιστεύω στις συμπτώσεις, συνεπώς πιστεύω ότι το ένστικτο αθροίζει τις συμπτώσεις και σου λέει ότι τελικά εκεί κάτι υπάρχει. Πιστεύω, τέλος, στο πείσμα που σε οδηγεί στις ανακαλύψεις.
Μπορεί αυτός να είναι ο κανόνας υπ' αριθμόν ένα, όμως υπάρχει κι ένας δεύτερος κανόνας που επίσης ισχύει. Λέει, αν θυμάμαι καλά, ότι ο τύπος που σ' ενδιαφέρει είναι αυτός που δεν βρίσκεται στο μέρος όπου θα' πρεπε να βρίσκεται, είναι εκείνος που δεν κολλάει στη φωτογραφία: ο μαύρος σε μια ομάδα τέννις Νοτιοαφρικανών, ο λουστραδόρος που πίνει κοκτέηλ με σαμπάνια στο Παλάς, ο Νεοζηλανδός στρατηγός που κάνει πεντικιούρ σ' ένα πορνείο της Μαδρίτης, ο Μεξικάνος υπουργός που σκάβει για να φυτέψει δέντρα με μια ομάδα αλληλεγγύης και εθελοντικής εργασίας στη Μανάγκουα, ο ηθοποιός του Μπρόντγουεϋ που κάθεται στην ουρά σ' ένα μαγαζάκι για ν' αγοράσει τυρόπιτα στη Λίμα.
Υπάρχει και ένας τρίτος κανόνας. Ο τύπος που σε ενδιαφέρει είναι αυτός που το όνομά του δεν αναφέρεται ποτέ. Σου λένε ότι δεν έχει σημασία και πάντοτε τον αγνοούν οι συνηθισμένες πηγές σου.

                        


Αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου
Paco Ignacio Taibo II

Σχόλια

  1. Δεν πιστευω στις συμπτωσεις ουτε στη τυχη
    Τιποτα δεν γινεται στη τυχη
    Τα μονοπατια που στη ζωή ακολουθαμε
    μας οδηγουν άλλες φορες στο σκοταδι κι άλλες στο ξεφωτο
    Όλα είναι αποτελεσμα των επιλογων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το αστείο με τις συμπτώσεις είναι ότι συμβαίνουν".
    Isaac Asimov

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου